Børsen Blog

Jesper Krogh Jørgensen er fast blogger på Børsen Ledelse. Jesper har 25 års erfaring fra de største konsulenthuse i Danmark og skriver om strategi, ledelse, kundeorientering, customer experience, Net Promoter Score (NPS) samt udvikling og måling af kunde- og medarbejderloyalitet (eNPS).

Mange af artiklerne kræver betalt medlemskab af Børsen Ledelse, men på denne side kan du læse dem som PDF.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få tilsendt fremtidige artikler og anden inspiration, der kan styrke jeres kundeorientering, kundeloyalitet og vækst:

Børsen Ledelse: Anvender I Kundetilfredshed 1.0 eller 2.0 til at skabe højere kundeloyalitet, indtjening og vækst?
Børsen Ledelse: Bliv en del af verdenseliten ved at rykke fra Kundetilfredshed 2.0 til 3.0
Børsen Ledelse: Fra varm luft til målbare realiteter - en beretning fra NPS Summit 2019

Anvender I Kundetilfredshed 1.0 eller 2.0

Læs om forskellen på kundetilfredshed 1.0 og 2.0, og hvordan man med success kommer fra en forældet til en moderne tilgang til udvikling og måling af kundeloyalitet.

Bliv en del af verdenseliten ved at rykke fra Kundetilfredshed 2.0 til 3

Læs om forskellen på kundetilfredshed 2.0 og 3.0, og hvordan man med success kommer fra en moderne til en verdensklasse tilgang til udvikling og måling af kundeloyalitet.

NPS Summit 2019: Fra varm luft til målbare realiteter

Læs om de vigtigste pointer fra en række spændende indlæg på NPS Summit 2019, hvor der var indlæg fra bl.a. Tivoli, Audika, BankNordik og Dansk Erhverv.

Børsen Ledelse: Skab de perfekte kunderejser - så selv Amazon bliver grøn af misundelse!
Børsen Ledelse: Intelligent brug af kunstig intelligens (AI)
Børsen Ledelse: Test jeres kundeorientering på fem minutter – og få mere loyale kunder

Skab de perfekte kunderejser – så selv Amazon bliver grøn af misundelse

De fleste virksomheder fokuserer på at forbedre deres kundeoplevelser ved at hjælp af kunderejser og måling af Net Promoter Score (NPS). Det er dog ikke alle, som anvender begge værktøjer. Og dem der gør, opnår kun sjældent den fulde synergieffekt.

Denne artikel giver inspiration til hvordan du får mest ud af at kortlægge og udvikle jeres kunderejser.

Intelligent brug af kunstig intelligens

I stedet for bare at vente på fremtiden er det som oftest bedre at skabe den selv. Og helst før jeres konkurrenter.

I denne artikel får du derfor en gennemgang af de tre mest oplagte måder, I kan begynde at AI til at styrke jeres kundevendte processer og interaktioner såsom salg, service, marketing og leverance.

Test jeres kundeorientering på fem minutter – og få mere loyale kunder

Customer Experience Office har udviklet en fem minutters test, der giver dig et overblik over virksomhedens styrker og svagheder, og dermed inspiration til, hvor det bedst kan betale sig for virksomheden at forbedre sine helt konkrete indsatser.

Børsen Ledelse: NPS er et hot buzzword, men pas på I ikke brænder jer!
Børsen Ledelse: Gode kundeoplevelser garanterer ikke loyale kunder
Børsen: Vil I have lønsom vækst? - Så dyrk jeres loyale kunder!

NPS er et hot buzzword, men pas på I ikke brænder jer!

Læs om hvordan din virksomhed kan gøre NPS målinger til et offensivt værktøj til at skabe varig vækst i stedet for et passivt og indholdsløst trofæ, som bare stilles op på kaminhylden …

Gode kundeoplevelser garanterer ikke loyale kunder

Læs om hvordan gode tilfredshedsmålinger kan resultere i selvtilfredshed, så man kigger for snævert på kundernes reelle behov og går glip af nye forretningsmuligheder.

Vil du have lønsom vækst? – Så dyrk jeres loyale kunder

Læs om fordelene ved at forfølge en organisk vækststrategi, og hvorfor den er mere lønsom, end de fleste måske tænker over i det daglige hamsterhjul …

Børsen Ledelse: Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men...
Børsen Ledelse: Luk gabet mellem ledelsen og kunderne
Børsen Ledelse: Hvad vi kan lære af Danmarks mest anbefalede virksomheder

Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men…

….de fleste har alt for få, konkrete, effektive indsatser! Dette den vigtigste af konklusionerne på et forskningsprojekt fra CBS, som blev præsenteret på konferencen DXINDEX18 lige før græsplænerne blev helt afsvedne.

Luk gabet mellem ledelsen og kunderne

Læs om hvordan en virksomhed i virkeligheden kan blive lige så kundeorienteret, som ledelsen går rundt og tror, at den allerede er…

Hvad vi kan lære af Danmarks mest anbefalede virksomheder

Læs om hvad vi kan lære af de virksomheder i Danmark, som ikke bare har en exceptionel dyb forståelse af deres kunders behov, men også er de bedste til at udnytter denne kundeindsigt til at skabe så ekstraordinært gode oplevelser for kunderne, at de ikke kan lade være med anbefale virksomheden…

Børsen Ledelse: Ja, kunden skal altid i fokus - men på den intelligente måde
Børsen Ledelse: Fra røvkedelige ølkassemøder til digital kundeorientering på medarbejdernes præmisser
Børsen Ledelse: Derfor er verdens mest kundeorienterede virksomhed også den mest værdifulde

Ja, kunden skal altid i fokus – men på den intelligente måde

For nylig var der en en artikel i Børsen Ledelse med titlen “Skal kunden altid i fokus?”. Artiklen har inspireret mig til at svare på spørgsmålet, og ganske kort er svaret “Ja, kunden skal altid i fokus”, dog med den tilføjelse at det skal ske på en “intelligent” måde. Og hvad mener jeg så med det?

Fra røvkedelige ølkassemøder til digital kundeorientering

Forandringsledelse og udvikling af en kundeorienteret kultur kan kun skabes af mennesker, men indsatsen bør understøttes digitalt. Læs om, hvordan man blander high-tech og high-touch i en potent cocktail, der sikrer effektiv kundeorientering i hele organisationen.

Derfor er verdens mest kundeorienterede virksomhed også den mest værdifulde

Som bekendt har Amazon.com for nylig overhalet Apple, som verdens mest værdifulde virksomhed. Amazon har dags dato en market cap på svimlende DKK 5.200.000.000.000. Men hvad er egentlig grunden til dette?

Børsen Ledelse: Lad os tale mindre OM kunderne og meget mere MED kunderne
Borsen: Ny ISS-strategi kraever ekstremt fokus
Børsen Ledelse: Kære topleder, bruger du tid nok på din strategi?

Lad os tale mindre OM kunderne og meget mere MED kunderne

For nylig have jeg fornøjelsen af at overrække prisen til Irma som Danmarks Mest Anbefalede Virksomhed. På samme konference fortalte Annette Havlit, der er kundeambassadør i Arbejdernes Landsbank, om deres indsats med at engagere alle medarbejderne i at skabe gode kundeoplevelser. Denne artikel giver dig hendes mest relevante tips.

Ny ISS-strategi kræver ekstremt fokus

Alle gode strategier starter med kunderne og handler om, hvad man skal sige ja og nej til. Hvilke kunder man skal fokusere på, og hvilken værdi man skal skabe for dem. Resulterer det i, at man vælger at skære forretningen til, kan det være en stor fordel for både kunder, medarbejdere og aktionærer.

Kære topleder, bruger du tid nok på din strategi?

Mindre end tre timer. Det er hvad de fleste topledere bruger hver måned på strategiarbejdet ifølge en analyse af 190 globale virksomheder af the Economist Intelligence Unit. Det er min erfaring, at den mest effektive måde at fordel sin tid på i de tre faser i en strategiproces er 10 pct. på analyse, 10 pct. på strategiformulering og 80 pct. på eksekvering.